W czym tkwi sekret doskonałej kuchni Restauracji Molo? Jej wyjątkowość zawdzięczamy sprawdzonym recepturom oraz składnikom najwyższej jakości, w dużej mierze pochodzącym od lokalnych dostawców, co pozwala na odkrywanie różnorodnych smaków, w zależności od pory roku. Specjalnością naszej kuchni są dania rybne oraz potrawy stworzone z wykorzystaniem darów pobliskich lasów. Finezja smaków, kompozycja najlepszych składników i szczypta regionalnego charakteru – to nasze menu, które tworzy zespół prawdziwych pasjonatów kuchni…
Utalentowani kucharze, pod przewodnictwem Szefa Kuchni Jacka Fiedorowicza, dbają o niezwykłe doznania smakowe naszych Gości. Tylko autorskie potrawy w naszym menu odzwierciedlają osobowości naszych wirtuozów kuchni i ich mistrzowską interpretację dań europejskich, doskonale połączoną z tradycją i miłością do gotowania, zapoczątkowaną w domu rodzinnym.
Prawdziwą kompozycję wysublimowanych smaków zawiera karta menu, tworzona sezonowo na każdą porę roku nawet dla bardzo wymagających smakoszy. Goście mogą spróbować głównie specjałów kuchni polskiej, wzbogaconej o nowoczesne nuty kulinarnej sztuki europejskiej. Dla podkreślenia wyrazistości dań, nasza restauracja oferuje szeroki wybór różnych gatunków win, natomiast koneserom mocniejszych trunków zaproponuje coś z obszernego asortymentu wysokogatunkowych alkoholi. W karcie znajdują się oczywiście również propozycje dla wegan, wegetarian czy bezglutenowe oraz specjalne menu stworzone z myślą o zaspokojeniu apetytów naszych najmłodszych Gości.
Dobrze rozpoczęty dzień to gwarancja uśmiechu do kolacji. Dokładamy starań, aby nasz śniadaniowy bufet (przy małym obłożeniu wersja serwowana) w pełni odpowiadał gustom naszych Gości. Serwujemy zarówno dania na ciepło, jak i klasyczne propozycje śniadaniowe, a na deser – coś słodkiego. Obiadokolacje, bufetowe lub serwowane w zależności od ilości Gości w Hotelu, zaskakują różnorodnością i kreacją kulinarną przy zachowaniu wyśmienitych smaków.