Restauracja

Restauracja

Co czyni naszą restaurację wyjątkową? Przede wszystkim posiadamy niezwykle utalentowanych kucharzy, którzy pod przewodnictwem Szefa Kuchni Jacka Fiedorowicza dbają o niezwykłe doznania smakowe naszych gości. W nowoczesnym i bardzo ciepłym restauracyjnym wnętrzu nasi klienci mogą spróbować specjałów głównie z kuchni polskiej, wzbogaconej o smaki europejskie. Dodatkowo nasza restauracja nie zapomina o osobach będących na diecie bądź uczulonych na gluten. W naszej karcie znajdują się dania wegańskie, wegetariańskie oraz potrawy bezglutenowe.

Przygotowywane specjały pochodzą wyłącznie ze składników najwyższej jakości, w dużej mierze pochodzących od lokalnych dostawców. Nasz kompetentny i przeszkolony personel służy pomocą w doborze win z bogatej karty.

W restauracji Molo specjalnością szefa kuchni są ryby. Daniem popisowym jest sandacz podawany na białych szparagach z sosem malinowym. Nasi goście bardzo chętnie kosztują ryby oraz sery pochodzące z przyhotelowej wędzarni.

Hotelowa wędzarnia

Hotelowa wędzarnia

Nie bez przyczyny specjalnością restauracji Molo są ryby oraz sery. Lokal posiada własną wędzarnię znajdującą się przy hotelowym budynku. Wszystkie produkty wędzone są wyłącznie metodami naturalnymi, z wykorzystaniem najlepszych gatunków drewna z drzew liściastych. Podczas procesu wędzenia nie są stosowane żadne konserwanty, ponieważ stawiamy na wysoką jakość naszych przetworów.

Szef kuchni w szczególności poleca wędzonego łososia, pstrąga, dorsza, a także wędzone białe sery oraz tradycyjne wędliny.

W hotelowej restauracji Molo spróbujesz czym jest świeża, naturalnie i prawdziwie uwędzona ryba, ser czy szynka.

 

Drink bar Galeon

Drink bar Galeon

Uzupełnieniem części restauracyjnej jest stylizowany na morski galeon drink bar. Nazwa nawiązuje do stylistyki wnętrza, dlatego lokal nosi nazwę Galeon. Jest to idealne miejsce do popołudniowych i wieczornych spotkań, w sam raz po długiej konferencji czy aktywnym dniu nad Zalewem Sulejowskim. Obsługę lokalu stanowią wykwalifikowani barmani, którzy przyrządzają finezyjne drinki, a także wykonują pokazy oraz przeprowadzają warsztaty barmańskie.

Dodatkowo goście drink baru Galeon mają do swojej dyspozycji darta oraz trambambule. Innymi zaletami tego miejsca są przede wszystkim: duży wybór alkoholi (także lokalnych piw), oryginalne drinki oraz najlepsza muzyka.

Szef kuchni poleca

Szef kuchni poleca

Restauracja Molo, na czele z doświadczonym Szefem Kuchni Jackiem Fiedorowiczem, promuje zdrowe żywienie. Nasze menu rozbudowane jest również o wersję Fit, ponieważ troszczymy się o zdrowie naszych klientów. W karcie dań dietetycznych znajdują się m. in:

  • sałatka z melonem i indykiem
  • sałatka z wędzonym pstrągiem i wędzonym serem
  • placuszki selerowo-marchewkowe
  • kotleciki z ryżu, płatków owsianych i szpinaku
  • szaszłyk z łososia i cukinii
  • polędwiczki wieprzowe na grillowanym bakłażanie
  • oraz wiele innych znakomitych potraw.

Fit Menu jest ciągle poszerzane o nowe pozycji oraz jest dostosowane do pór roku (menu wiosenne, letnie, jesienne i zimowe).

Zachęcamy do zapoznania się z aktualnym menu fit:

Diety Szefa kuchni

Pobyt w hotelu nie musi oznaczać rezygnacji z kulinarnych przyzwyczajeń. Współpracujemy z profesjonalnym  dietetykiem, stąd  istnieje możliwość przygotowania jadłospisu opartego na indywidualnych potrzebach i preferencjach żywieniowych. Proponujemy diety dla przyszłych mam, osób dbających o szczupłą sylwetkę, seniorów, dzieci. Istnieje możliwość zamówienia posiłków dopasowanych do różnych rodzajów diet, m.in.: wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej. Szef Kuchni osobiście dokłada wszelkich starań, aby posiłki przygotowane były z najwyższej jakości lokalnych produktów.
3 dniowa dieta oczyszczająca

Szef kuchni MOLO zaprasza na 3 dniową DIETĘ OCZYSZCZAJĄCĄ. Różnorodne koktajle, soki, sałatki, ryby i inne specjały, które znakomicie oczyszczają organizm i dodają sił.

TRZYDNIOWA DIETA OCZYSZCZAJĄCA

DZIEŃ I (koktajlowy)

  • Godz.9.00 - sok z kiwi i jabłka z płatkami owsianymi (200ml)
  • Godz .10.00 - filiżanka zielonej herbaty
  • Godz .11/13/15 - koktajl buraczano marchwiowy z jogurtem i otrębami (150ml)
  • Godz .12/14/16 - woda mineralna  (200ml)
  • Godz .18.00 - sałatka z gotowanym indykiem (150g)
  • Godz .18.30 - bulion mięsno warzywny (200ml)

DZIEŃ II (900kcal)

  • Godz .8,00 - sałatka z arbuzem ,jabłkiem i jogurtem (150g)
  • Godz .9.00 - szklanka ciepłej wody z cytryną (200ml)
  • Godz .10.00 - jeden banan
  • Godz .11.00 - szklanka ciepłej wody (200ml)
  • Godz .13.00 - gotowany pierś z kurczka z sałatką cytrusową (150g)
  • Godz .15,00 - melon z jogurtem (100g)
  • Godz .17.00 - szklanka bulionu warzywnego (150ml)
  • Godz .19.00 - sałatka z otrębami i i świeżymi warzywami

DZIEŃ III (wyciszający)

  • Godz .8.00 - koktajl owocowy z melisą (200ml)
  • Godz .10.00 - sałatka z melonem i jabłkiem (150g)
  • Godz .11.00 - szklanka ciepłej wody z cytryną (200ml)
  • Godz .13.00 - gotowana ryba  na sałatce warzywnej (100g)
  • Godz .14.00 - koktajl owocowy słodzony ksylitolem (200ml)

Cena trzydniowej diety - 180 PLN, jeden dzień - 60 PLN. Zapraszamy!